top of page

Τα σπίτια χωρίς συναγερμό έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να διαρρηχθούν. Η πιο ασφαλέστερη μέθοδος για να προστατέψουμε το σπίτι μας είναι να τοποθετήσουμε ένα σύστημα συναγερμού και να το χρησιμοποιούμε. Οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε τις σειρήνες των αυτοκινήτων ή των σπιτιών είτε γιατί τις έχουμε συνηθίσει, είτε γιατί φοβόμαστε. Μα θα μου πείτε τότε: "Ε γιατί να βάλω συναγερμό αφού κανένας από την γειτονιά δεν θα αντιδράσει;"

Οι διαρρήκτες αποφεύγουν να μπούνε σε σπίτια με υψηλό βαθμό ασφάλειας και γενικώς αποφεύγουν οτιδήποτε θα προκαλέσει φασαρία. Θέλουν να κάνουν την δουλειά τους ήσυχα και να φύγουν. Έτσι λοιπόν τοποθετώντας συναγερμό και φυσικά πόρτα ασφαλείας μειώνετε τις πιθανότητες να βάλουν στο μάτι οι κλέφτες το σπίτι σας. Φτάνει μόνο αυτό; ΌΧΙ.

Παίζει ρόλο το σύστημα συναγερμού που θα βάλετε. Πρέπει να εξετάσετε αν ο συναγερμός είναι εξοπλισμένος με αισθητήρες υπερήχων που μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση μέσα στο σπίτι σας. Ορισμένα συστήματα συναγερμού επιτρέπουν το σπίτι σας να έχει ξεχωριστές ζώνες, ώστε συγκεκριμένες περιοχές του σπιτιού να μπορούν να μένουν πάντα σε επιφυλακή.

Λιγότερο ακριβές επιλογές ασφάλειας περιλαμβάνουν αισθητήρες κίνησης, ανιχνευτές ήχου και φωτοκύτταρα, τα οποία χρησιμοποιούνται για να αναβουν τα φώτα όταν ενεργοποιούνται.

Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί συναγερμός στα παράθυρα του σπιτιού που ενεργοποιείται στους κραδασμούς. Επομένως όταν το τζάμι σπάσει θα χτυπήσει συναγερμός.

Ένας κλέφτης μπορεί να προσπαθήσει να απενεργοποιήσει το σύστημα του συναγερμού σας για να μπει αθόρυβα στο σπίτι. Βεβαιωθείται οτι ο κεντρικός πίνακας του συναγερμού βρίσκεται σε ασφαλές σημείο.

Ένα σκυλί, ακόμα και αν είναι μικρό, μπορεί να αποτρέψει τους κλέφτες. Ο θόρυβος που κάνει ένας σκύλος είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουν να τους συμβεί οι διαρρήκτες. Παρ' όλα αυτά από μόνος του ένας σκύλος δεν μπορεί να αποτελέσει ασφάλεια.

Χρειάζεται να υπάρχει επαρκής εξωτερικός φωτισμός. Οι κλέφτες μισούν ότιδήποτε θα επέτρεπε να τους δουν.

Εξωτερικές κάμερες, ακόμα και καμερες που δεν λειτουργούν, θα μπορούσε να κάνει έναν κλέφτη να πιστεύψει ότι παρακολουθείται.

Ας έχουμε κατά νου ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε έναν κλέφτη, αλλά μπορούμε να τον κάνουμε να πιστέψει ότι θα ήταν καλύτερο να πάει σε ένα άλλο σπίτι εκτός από το δικό σας.

bottom of page